It is currently Sun Sep 24, 2023 2:02 am

All times are UTC + 2 hours




 Page 1 of 1 [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: clutch problems on my 16v
PostPosted: Thu Sep 25, 2014 11:22 pm 

Joined: Wed May 22, 2013 11:12 pm
Posts: 18
Just after some ideas because im all out of them. Around 5 months ago I was out in my 16v and I noticed my clutch started to slip. So without further ado I removed the gearbox and fitted a new clutch kit (very hard job on these 8 hours plus). But strangely my clutch wasn't worn out. After rebuilding soon road test still clutch slipping :cry: So I fitted a genuine Citroen clutch cable but still slipping. So out came the gear box again :oops: Checked for contamination oil ECT but dry as a bone. Removed clutch. I fitted a new flywheel and changed clutch for genuine one.I noticed the clutch release arm had play and I had another good gearbox so I fitted that Sewell to iliminate any problems. So I've fitted new clutch, flywheel, cable, changed gearbox. Road test all good great until slipping again what am I missing any advise would be g


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: clutch problems on my 16v
PostPosted: Wed Oct 01, 2014 10:56 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:28 pm
Posts: 626
Location: Rotterdam
Are you really sure, you have installed and adjusted the cable correctly? You first mentioned a clutch kit which you replace by an original clutch, this is also a kit(including new pressure plate)?



_________________
Citroen ZX 16V
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: clutch problems on my 16v
PostPosted: Tue Nov 18, 2014 12:16 am 

Joined: Wed May 22, 2013 11:12 pm
Posts: 18
Yes cable has been checked and checked again and I've tried adjusting cable to all different positions still the same


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: clutch problems on my 16v
PostPosted: Tue Nov 18, 2014 12:17 am 

Joined: Wed May 22, 2013 11:12 pm
Posts: 18
And a full clutch kit was fitted


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: clutch problems on my 16v
PostPosted: Wed Nov 19, 2014 5:14 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:28 pm
Posts: 626
Location: Rotterdam
Can you confirm that the clutch release arm fully engages the pressure plate? Could it be that the pin that secures the clutch arm is preventing it to fully engage?



_________________
Citroen ZX 16V
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: clutch problems on my 16v
PostPosted: Wed Dec 03, 2014 11:37 pm 

Joined: Wed May 22, 2013 11:12 pm
Posts: 18
I have cleaned and made sure clutch arm moves freely and pin is correctly located. It is a pull type clutch so folk hooks behind release bearing. I'm out of ideas


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: clutch problems on my 16v
PostPosted: Fri Dec 12, 2014 8:28 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:28 pm
Posts: 626
Location: Rotterdam
If you mounted everything correct, the crankseal is not leaking oil on the clutch than the flywheel you fitted is not the correct one or has been severly skimmed.

If the components are the correct ones than it must be a fitment issue.

I do not know if it is possible to mount the box in the following options:
Are you sure you did not fitted a PUSH type clutch fork?
The clutchbearing also has a top and bottom indicator, maybe you made a mistake there.

Very hard to judge on the other end of a computer screen.



_________________
Citroen ZX 16V
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron